Vergunning voor complexe bouwprojecten
Bij complexe projecten spelen verschillende belangen, zoals werkgelegenheid, overlast of natuur. Daarom zijn bij een vergunningaanvraag meerdere partijen betrokken. Zoals verschillende afdelingen van de gemeente, diverse overheidsinstanties en andere (maatschappelijke) organisaties. Ieder denkt vanuit zijn eigen specialisme mee en zorgt dat een complex bouwproject vanuit verschillende invalshoeken wordt bekeken.
Voorbeelden:
- Ontwikkelingen die niet passen binnen het omgevingsplan.
- Gebiedsontwikkeling (gebied aanpakken met nieuwe functies, nieuwe aanleg).
- 1 of meer woningen of een ander bouwwerk bouwen (bijvoorbeeld een bedrijfspand).
- Transformatieplannen (gewijzigd gebruik of woning splitsen).
Vooroverleg complexe bouwprojecten
Bij complexe projecten heeft u een omgevingsvergunning nodig voordat u mag starten met uw werkzaamheden. En in de meeste gevallen is het verstandig om voor het indienen van de vergunningaanvraag in gesprek te gaan met de gemeente. Dit doet u door een vooroverleg aan te vragen. Wij adviseren u dan over de mogelijkheden en we belichten samen met u alle maatschappelijke belangen die meespelen bij uw werkzaamheden. Als u na een vooroverleg onze adviezen verwerkt in uw vergunningaanvraag, dan krijgt u uw vergunning in de meeste gevallen sneller.
Een vooroverleg kunt u aanvragen door het invullen van het intakeformulier vooroverleg. Dit intakeformulier stuurt u naar omgeving@huizen.nl. Dan neemt een medewerker van de gemeente contact met u op om een vooroverleg te plannen.
Uw uiteindelijke vergunningaanvraag kunt u indienen via het Omgevingsloket.
In het Omgevingsloket ziet u welke gegevens u bij uw vergunningaanvraag moet aanleveren.
Handige informatie
- Doe de vergunningscheck of maak een afspraak met de gemeente.
- Bekijk bestaande grote projecten.
- Informatie over de te verwachten bodemkwaliteit, bodemonderzoek of het afvoeren van grond: bodeminformatie.
- Het kan zijn dat uw woning in waarde is gedaald of uw woongenot is verminderd omdat de gemeente het bestemmingsplan heeft veranderd. Dit noemen we planschade. Meer informatie over planschade.
- Wilt u bouwinformatie opvragen? Ga naar het formulier voor het opvragen van bouwaanvragen, -tekeningen en -vergunningen.