Structurele subsidie

Een structurele subsidie is een meerjarige bijdrage in de kosten van activiteiten, projecten of voorzieningen.

Deze subsidie kan voor een langere periode worden afgegeven, of voor een bepaalde periode. Bij deze vorm van subsidie worden vooraf afspraken gemaakt over wat de aanvrager moet doen in ruil voor de subsidie.  

Proces

Stap 1: het indienen van uw subsidieaanvraag 

Bij een nieuwe structurele subsidie dient u vóór 1 maart in het jaar voorafgaand aan het subsidiejaar een subsidieaanvraag in. Bij een al bestaande structurele subsidie dienst u vóór 1 juni in het jaar voorafgaand aan het subsidiejaar een subsidieaanvraag in. U kunt via onderstaande knop subsidie aanvragen.

Structurele subsidie aanvragen

Stap 2: Ambtelijke check

Zodra uw subsidie is ingediend, gaat de betreffende ambtenaar kijken of het past binnen het beleid. Voordat u subsidie aanvraagt is het daarom handig om de beleidsdoelen voor het onderwerp waar u subsidie voor aanvraagt te lezen, om te kijken of het past. Twijfelt u of uw aanvraag binnen de beleidsdoelen past? Neem dan telefonisch contact op via 14 035 of stuur een mail naar subsidies@huizen.nl.

De ambtenaar kijkt ook of de aanvraag voldoet aan de regels van de Algemene Subsidieverordening. Hierbij is het handig deze verordening en de leeswijzerlink naar pdf bestand eerst gelezen te hebben om te kijken of uw aanvraag aan de regels voldoet. Als uw aanvraag niet aan deze regels voldoet, kan het namelijk zijn dat u geen subsidie krijgt. 

Vraagt u specifiek subsidie aan binnen een bepaalde deelverordening of regeling? Controleer dan ook of uw aanvraag voldoet aan de eisen die gelden voor de deelverordening. Alle subsidiemogelijkheden en deelverordeningen staan op huizen.nl/subsidies

Stap 3: Budget

Als u een structurele subsidie aanvraagt, kijkt de financiële afdeling of er structureel budget is. Als u een nieuwe structurele subsidie aanvraagt, moet uw aanvraag altijd aan de raad worden voorgelegd tijdens de Begrotingsraad. Dit komt omdat alleen de raad mag beslissen over geld dat nog niet in de begroting is opgenomen. Hierover krijgt u een brief met meer informatie. 

Stap 4: Bestuurlijk besluitvorming 

Als u een nieuwe structurele subsidie aanvraagt, wordt uw aanvraag inclusief advies van het college van B&W, voorgelegd aan de raad, zoals bij stap 3 beschreven.  

Bij een aanvraag voor een structurele subsidie waar u al jaarlijks subsidie voor krijgt, wordt uw aanvraag met de beoordeling van de behandeld ambtenaar en financiële afdeling voorgelegd aan het college van B&W als de subsidieperiode is afgelopen, of aan het afdelingshoofd als de subsidieperiode nog loopt. 

Stap 5: Besluit 

U ontvangt een brief met daarin het besluit over uw subsidie en aan welke voorwaarden u moet voldoen. Mocht uw subsidie zijn toegekend, dan staat in de brief ook meer informatie over wat u moet doen om de subsidie definitief te laten vaststellen na afloop.  

Stap 6: Vaststellen 

In de brief die u ontvangt nadat het besluit over uw subsidie is genomen staat wanneer u een verzoek tot vaststelling van de subsidie moet indienen. Hierbij dient u in ieder geval een activiteitenverslag in, waarin u onder andere omschrijft hoe hetgeen waarvoor u subsidie heeft aangevraagd bij heeft gedragen aan het gemeentelijke beleid voor het onderwerp waar uw subsidie onder valt. Ook levert u in ieder geval een financiële verantwoording in. Eventuele andere eisen kunt u vinden in de Algemene Subsidieverordening

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan telefonisch contact op via 14 035 of stuur een mail naar subsidies@huizen.nl.