Als je voor een gemeente werkt, dan geldt de collectieve arbeidsovereenkomst Gemeenten.

Salaris

Salarisschaal en periodieken

Iedere functie is via een functiewaarderingssysteem gekoppeld aan een salarisschaal. In de salarisschalen staan de maandbedragen vermeld. Zolang het maximum van de schaal nog niet is bereikt, krijg je bij goed functioneren ieder jaar een verhoging van je salaris. Als je langdurig en structureel boven je functieniveau presteert is er doorgroei mogelijk naar een uitloopschaal.

Extra beloning

Naast het reguliere salaris is er ook een systeem van flexibele beloning. Wanneer je bovengemiddeld presteert of een bijzondere prestatie levert, kun je extra geld krijgen. Denk hierbij aan:

  • Functioneringstoelage
  • Gratificatie

Individueel Keuze Budget

Bovenop je salaris krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) dat meetelt met de pensioenopbouw. Het IKB bedraagt 17,05% van je salaris en is opgebouwd uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage. Je hebt de mogelijkheid om je IKB (maandelijks) te laten uitbetalen voor meer salaris of te besteden aan een aantal fiscaal vriendelijke arbeidsvoorwaarden zoals:

  • Sporten in fitness en sportscholen naar keuze
  • Het kopen van een fiets
  • Je reiskosten woonverkeer
  • Je studiekosten
  • Je vakbondslidmaatschap
  • Het kopen van extra verlof
Flexibel werken

Werktijden

Een fulltime werkweek bestaat bij de gemeente uit 36 uur. In Huizen werken we met flexibele werktijden. In overleg met je leidinggevende bepaal je wanneer je werkdag begint en eindigt. Als je minder uren werkt, bepaal je samen met je leidinggevende op welke dagen je werkt. 

Je werkplek

Je werkt op de plek waar je nodig bent. We werken dus hybride; op het gemeentehuis of vanuit huis. Thuiswerken is echter geen recht, het moet bij je functie passen. Je zorgt ervoor dat je werkagenda bijgewerkt is voor alle collega’s. Zo blijf je vindbaar en bereikbaar en ben je transparant over je werkzaamheden. 

Laptop en mobiel

Met een laptop en mobiele telefoon van de zaak kun je plaatsonafhankelijk werken. Ook is er de mogelijkheid om een budget te krijgen om je thuiswerkplek goed in te richten.

Opleiding en ontwikkeling

Eigen trainingsplatform

Binnen Huizen vinden we het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Zo hebben we ons eigen OpleidingsHuiz, via dit platform kun je je inschrijven voor allerlei trainingen. In de zomermaanden organiseren we een Summerschool met diverse workshops. Opleidingen en trainingen die nodig zijn voor de uitvoering van je functie worden sowieso vergoed. 

Verlofregelingen

Naast je betaalde baan kun je aandacht en tijd nodig hebben voor ouderschap, studie, mantelzorg of voor jezelf. Daarvoor hebben wij allerlei regelingen die in onze cao zijn opgenomen. Bij sommige regelingen wordt je salaris voor een deel doorbetaald. Zo kunnen partners bijvoorbeeld vijf weken ouderschapsverlof opnemen tegen 70% doorbetaling van het salaris.

Vakantiedagen

Iedere medewerker heeft recht op vakantieverlof. Wie fulltime in dienst is, heeft in ieder geval recht op minimaal 144 uur wettelijk vakantieverlof per jaar. Voor parttimers is dit naar rato van de omvang van het dienstverband.

  • Vanuit de cao krijg je extra bovenwettelijke vakantie-uren. Voor fulltimers (36 uur) is dit 50,4 uren. Als je parttime werkt is het aantal verlofuren naar rato.  
  • Daarnaast kun je je Individuele Keuze Budget gebruiken om extra verlof te kopen. 
Ziektekostenverzekering en voorzieningen

Alle gemeenten hebben een collectieve ziektekostenvoorziening bij IZA, CZ en Menzis. Dat levert 15% collectiviteitskorting op de aanvullende verzekeringen, voor jou en je gezin, op. Je bepaalt zelf of je hieraan deel wilt nemen. Meer informatie vind je op de websites van deze verzekeraars.

Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt betalen wij € 10,- bruto per maand mee (naar rato van je arbeidsduur). Heb je er geen? Dan kun je binnen de eerste zes maanden van je dienstverband er een afsluiten bij Loyalis zonder medische vragen.

Vergoeding reiskosten

Woon-werkverkeer

Reiskosten voor regulier woon-werkverkeer worden vergoed als de enkele reisafstand tussen woon- en werkplek meer dan 5 kilometer is. Voor reizen woon-werkverkeer die met eigen vervoer worden gemaakt, wordt een vergoeding toegekend voor de kilometers vanaf 5 kilometer enkele reis en tot maximaal 40 kilometer enkele reisafstand. De vergoeding per kilometer is het bedrag dat een werkgever fiscaal onbelast mag vergoeden.

Reizen woon-werkverkeer die met openbaar vervoer worden gemaakt, worden volledig vergoed (tweede klas, voordeligste methode) onder overlegging van vervoersbewijzen.

Dienstreizen

Als je voor je werk naar een andere locatie moet reizen, dan worden deze reizen vergoed. Voor afspraken in de buurt is een (elektrische) fiets beschikbaar. Reis je met het openbaar vervoer dan wordt het volledige bedrag vergoed. Reis je met de auto dan ontvang je € 0,37 per gereisde kilometer.

Een goed pensioen

Werken bij de overheid geeft je de zekerheid van een pensioen dat je opbouwt bij het grootste pensioenfonds van Nederland, het Algemeen Burgerlijke Pensioenfonds (ABP).

De opbouw van jouw pensioen begint op je eerste werkdag. Heb je al pensioen opgebouwd, dan kan dit overgedragen worden aan naar het ABP.